Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Älykodin mahdollisuuksia

kodin_kokonaisvaltaista_hallintaa.png

Kodin tekniikan ja elektroniikkalaitteiden lisääntyessä kokonaisuuden hallinnasta tulee usein entistä haasteellisempaa.

Jokaiselle laitteistolle saattaa olla omat ohjauslaitteensa, mikä saattaa tehdä kodin tekniikan hallinnasta vaivalloista ja aikaa vievää.

Fibaro - kotiautomaatiojärjestelmä on kuluttajille suunniteltu. Järjestelmän avulla ohjataan kodin sähkölaitteita, lämmitystä, valoja ja multimedialaitteita helposti ilman useita eri ohjauslaitteita, internetistä, älypuhelimella tai tabletilla (iOS ja Android). Ohjausjärjestelmä kommunikoi kodissa sijaitsevien elektronisten antureiden ja laitteiden kanssa langattomasti.

Fibaro -järjestelmän päivittäinen käyttäminen on suunniteltu koko perheelle, toimintojen ja tilanteiden käyttäminen onnistuu kaikilta perheen jäseniltä.

Kodinälytekniikalla voi tehdä monenlaisia asioita, mutta useimmiten sillä ohjataan kodin valaistusta, lämmitystä ja murtosuojausta.

Valaistus voidaan esimerkiksi säätää himmenemään automaattisesti tiettyyn aikaan illasta. Taikka voit ohjelmoida eri painikkeiden alle erilaiset valaistustunnelmat päivää ja iltaa varten. Tilannekohtaisilla ohjauksilla valaistuksen taso saadaan säädettyä halutulla tavalla; esimerkiksi illanistujaisissa koti voidaan valaista tunnelmallisesti tai kaamosaikana kodin valaistus voi sijaistaa aurinkoa ja herätellä asukkaansa mukavasti uuteen päivään.

Kotisi valvoo niin vahingoilta kuin varkailtakin. Fibaro - kotiautomaatiojärjestelmästä voidaan ohjata myös turvajärjestelmää. Saatavilla on monipuolisia ratkaisuja palonilmaisuun, vuotoilmaisuun sekä murtosuojaukseen. Järjestelmien antamat hälytysviestit eri tunnistimilta tulevat suoraan mobiililaitteeseen (email- ja push-viestit), jotta saat heti tiedon jos kotona ei ole kaikki hyvin.

Palovaroittimet hälyttävät akustisesti ja visuaalisesti havaitessaan savua ja riittävän lämpötilan nousun.

Vuototunnistimet reagoivat heti kun ne havaitsevat vuodon, lisäksi kun kotiin on asennettu vuotosuljin ja se on yhdistetty vuototunnistimeen, katkaistaan muutamassa sekunnissa koko kodin vedensyöttö päähanasta. Näin ehkäiset kodin kalliilta vesivahingolta.

Liiketunnistimia ja ovitunnistimia voidaan käyttää sekä murtosuojaukseen, että tilanteiden automaattisiin laukaisemisiin. Tunnistimet voivat esimerkiksi sytyttää ja sammuttaa automaattisesti kodin valoja.

Järjestelmään liitettyjen IP-kameroiden (MJPEG) reaaliaikaista videokuvaa voidaan seurata järjestelmän mobiiliapplikaatiosta, erillistä ohjelmaa kameroiden seuraamiseen ei tarvita.

Murtotapauksessa järjestelmään voidaan määritellä miten koti toimii. Esimerkiksi kodin valot alkavat vilkkua, hälytyssireeni kytkeytyy päälle ja hälytyksestä lähetetään viestit halutuiden henkilöiden älypuhelimiin.


TIESITKÖ, ETTÄ VAKUUTUSYHTIÖT ANTAVAT ALENNUSTA VAKUUTUSMAKSUISTA, KUN KOTIIN ON ASENNETTU MURTOSUOJAUSLAITTEET ! ALENNUKSET OVAT VUOSITASOLLA JOPA 5-10% JA LISÄKSI OMAVASTUUOSUUTTA EI VÄHENNETÄ KORVAUKSESTA. OTA YHTEYTTÄ OMAAN VAKUUTUSYHTIÖÖSI SAADAKSESI LISÄINFORMAATIOTA.


ÄLYKODIN MAHDOLLISUUDET OVAT RAJATTOMAT, VAIN MIELIKUVITUS ON RAJANA


Seuraavassa vain muutamia toimintoja älykodin toiminnoista joita voit käyttää Fibaro:lla.


Kun poistut kotoa voit yhdellä painikkeella sammuttaa talon kaikki valot, verhot tai sälekaihtimet voivat sulkeutua, kodin lämpötila voidaan halutessa laskea automaattisesti halutulle lämpötilalle sekä hälytysjärjestelmä kytkeytyä päälle.

Kodin lämpötilan ohjaus on mahdollista sekä vesikiertoiselle lattialämmitysjärjestelmälle, sähköiselle patteri- ja lattialämmitykselle ja järjestelmän avulla voidaan myös ohjata ilmalämpöpumppuja.

Kun lähdet matkalle tai töihin, säästät energiaa säätämällä huonelämpötilan alhaisemmaksi. Hieman ennen kuin palaat, lämpötila alkaa pikkuhiljaa nousta normaalilukemiin ja koti ottaa sinut vastaan mukavan lämpöisenä. Tiesitkö että sisälämpötilan säätäminen asteen matalammaksi säästää noin 5 % lämmityskuluja. (Lähde: Motiva)

Ulko-ovi voidaan avata automaattisesti sähköisesti älylukolla, kun ollaan ulko-oven takana tai manuaalisesti ulko-ovessa olevasta näppäimistöstä PIN-koodilla tai älypuhelimen kautta. Lisäksi ovi voidaan avata etänä manuaalisesti älypuhelimesta mistä päin maailmaa tahansa.

Kodin laitteiden tai valojen tila voidaan tarkastaa mistä vain etäkäytön avulla. Esimerkiksi jos jääkaappi tai pakastin rikkoutuu ja menee pois päältä, johtuen laiterikosta, saat viestin asiasta älypuhelimeesi.

Fibaro älypistoketta käyttämällä ei tarvitse huolehtia siitä, että kahvinkeitin tai silitysrauta olisi jäänyt kotona päälle. Älypistorasioiden avulla voidaan lisäksi seurata kodin sähkölaitteiden sähkönkulutusta.

Myöskin Fibaro -himmentimet ja On / Off -kytkimet raportoivat lamppujen ja sähkölaitteiden sähkönkulutuksen ja näin voidaan helposti seurata koko kodin sähkönkulutusta sekä säästää energiaa ja rahaa.

Matkoille lähtiessä voidaan yhdellä painikkeella kytkeä tietyt valot syttymään ja sammumaan tiettyyn aikaan, näin voidaan simuloida kotonaoloa.

Sisusta kotisi miljoonin eri värein, aina sen hetkisen mielialasi mukaan. Voit ohjata Fibaro-järjestelmällä värikkäitä E27-kantaisia Z-Wave LED lamppuja tai käyttää Fibaron omaa LED-ohjainta RGBW led-nauhojen ohjaamiseen.

Fibaro - sisäpuhelintoiminnolla voit soittaa ilmaiseksi kotonasi perheenjäsenillesi eri laitteisiin. Sisäpuhelimella voit soittaa, joko puhelun tai näköpuhelun. Puhelu toimii kodin wlan-verkossa.

GPS-seurantamahdollisuus lisää turvallisuuden tunnetta. Toiminnon avulla voidaan esimerkiksi saada ilmoitus matkapuhelimeen, kun perheen lapsi tulee koulusta kotiin tai voidaan katsoa missä lapsi (matkapuhelin) on juuri tällä hetkellä.

TTS-ominaisuus. Text To Speech:n avulla voidaan kuulla Sonos-musiikkkijärjestelmästä äänen avulla mikä kodin tilanne tai toiminto on kytketty päälle.


JÄRJESTELMÄ ON SEN KIELINEN KUIN HALUAT SEN OLEVAN


Järjestelmän käyttökieli valittavissa. Valittavissa 19 eri käyttökieltä, suomenkieli tietenkin mukana. Suomenkieli on käytettävissä sekä Fibaro keskusyksikössä, matkapuhelin- sekä tablet -laitteissa. Järjestelmän kielisyys on sama kuin älypuhelimesi tai tablet laitteesikin kielisyys, automaattisesti.

CleverHome Oy on kääntänyt käyttöjärjestelmän kielen ja päivittää sitä aina kun uusia ominaisuuksia lisätään !


MITEN PÄIVITÄT KOTISI ÄLYKKÄÄKSI


Päivittääksesi kotisi tai mökkisi älykkääksi, tarvitset internet-yhteyden lisäksi, Z-Wave keskusyksikön; joko esimerkiksi FIBARO Home Center 2:n tai Home Center Lite:n. Internet-yhteys voi olla joko laajakaista tai 3G/4G -yhteys. Keskusyksikkö yhdistetään WiFi-reitittimen / modeemiin ethernet -kaapelilla.


Tämän lisäksi tarvitaan älykotikomponentteja, joita voidaan lisätä yksittäin keskusyksikköön koska tahansa. Alkuun pääsee yhdelläkin komponentilla esim.seinäpistokkeella, vuototunnistimella, palovaroittimella tai valohimmentimellä. Tutustu myös aloituspakkauksiimme.


Etusivun_kuva_pienempi.jpg
Tutustu lisää: www.fibaro.com