Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kodin hallinta

kodin_kokonaisvaltaista_hallintaa.png

Kodin tekniikan ja elektroniikkalaitteiden lisääntyessä kokonaisuuden hallinnasta tulee usein entistä haasteellisempaa.

Jokaiselle laitteistolle saattaa olla omat ohjauslaitteensa, mikä saattaa tehdä kodin tekniikan hallinnasta vaivalloista ja aikaa vievää.

Fibaro - kotiautomaatiojärjestelmä on kuluttajille suunniteltu. Järjestelmän avulla ohjataan kodin sähkölaitteita, lämmitystä, valoja ja multimedialaitteita helposti ilman useita eri ohjauslaitteita, internetistä, älypuhelimella tai tabletilla (iOS ja Android). Ohjausjärjestelmä kommunikoi kodissa sijaitsevien elektronisten antureiden ja laitteiden kanssa langattomasti.

Kodinälytekniikalla voi tehdä monenlaisia asioita, mutta useimmiten sillä säädellään kotona valaistusta ja lämmitystä. Voit esimerkiksi säätää valaistuksen himmenemään automaattisesti tiettyyn aikaan illasta. Voit myös ohjelmoida eri painikkeiden alle erilaiset valaistustunnelmat päivää ja iltaa varten. Tilannekohtaisilla ohjauksilla valaistuksen taso saadaan säädettyä halutulla tavalla; esimerkiksi illanistujaisissa koti voidaan valaista tunnelmallisesti tai kaamosaikana kodin valaistus voi sijaistaa aurinkoa ja herätellä asukkaansa mukavasti uuteen päivään.

Kun poistut kotoa voit yhdellä painikkeella sammuttaa talon kaikki valot, verhot tai sälekaihtimet voivat sulkeutua sekä hälytysjärjestelmä kytkeytyä päälle.

Kun lähdet matkalle tai töihin, säästät energiaa säätämällä huonelämpötilan alhaisemmaksi. Hieman ennen kuin palaat, lämpötila alkaa pikkuhiljaa nousta normaalilukemiin ja koti ottaa sinut vastaan mukavan lämpöisenä. Tiesitkö että sisälämpötilan säätäminen asteen matalammaksi säästää noin 5 % lämmityskuluja. (Lähde: Motiva)

Kotisi valvoo niin vahingoilta kuin varkailtakin. Fibaro - kotiautomaatiojärjestelmästä voidaan ohjata myös turvajärjestelmää. Saatavilla on monipuolisia ratkaisuja palonilmaisuun, vuotoilmaisuun sekä murtosuojaukseen. Järjestelmään liitettyjen videokameroiden kuvaa seurata reaaliaikaisesti älypuhelimen tai tabletin näytöltä. Järjestelmien antamat hälytysviestit tulevat suoraan mobiililaitteeseen (email- ja push-viestit), jotta saat heti tiedon jos kotona ei ole kaikki hyvin. Automaatiojärjestelmä osaa myös reagoida hälytyksiin: esimerkiksi murtotapauksessa kodin valot alkavat vilkkua, hälytyssireeni kytkeytyy päälle tai vesivuototapauksessa talon vedensyöttö voidaan katkaista vuodon ilmaantuessa.

Päivittääksesi kotisi tai mökkisi älykkääksi, tarvitset internet-yhteyden lisäksi, Fibaro keskusyksikön; joko Home Center 2:n tai Home Center Lite:n. Internet-yhteys voi olla joko laajakaista tai 3G/4G -yhteys wlan reitittimellä.

Tämän lisäksi tarvitset älykotikomponentteja, joita voit lisätä yksittäin keskusyksikköön koska tahansa. Alkuun pääset yhdelläkin komponentilla esim.seinäpistokkeella, vuototunnistimella, palovaroittimella tai valohimmentimellä. Tutustu myös aloituspakkauksiimme.

Etusivun_kuva_pienempi.jpg
Lue lisää: www.fibaro.com